NOS Nieuws

'Sensationeel', Glennis Grace zingt Snow Patrol in finale America's Got Talent

Zangeres Glennis Grace heeft haar finaleoptreden in America's Got Talent achter de rug. Ze zong het nummer Run van Snow Patrol live voor het Amerikaanse publiek.

Grace zong zo'n 2,5 minuten en de jury reageerde enthousiast:

'Glennis, dat was sensationeel'

"O mijn god, dat was sensationeel", reageerde jurylid Simon Cowell na afloop. "Ik vond vanavond zo leuk, ik kan niet geloven dat we hiervoor betaald worden."

Jurylid Mel B. sloot zich daar bij aan: "Jij kunt zingen! Je hebt een fantastisch stemgeluid met een verbazingwekkende vibrato." De Spice Girl plaatste wel een kritische noot bij de liedjeskeuze van Grace. "Maar hoe dan ook, je bent geweldig, je ziet er fantastisch uit en ik hou van je."

Bekijk het hele optreden van Grace hieronder:

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

De 40-jarige Amsterdamse zangeres strijdt met negen tegenstanders om één miljoen dollar en een show in Las Vegas. "Het was een magisch gevoel toen ik de finale bereikte", vertelde Grace in een filmpje voor haar optreden. "Er zijn twee kanten aan mij. Op het podium ben ik een zangeres. En naast het podium ben ik een moeder. Er is voor mij niets belangrijkers, hij is mijn leven", zegt ze over haar zoon.

Bij bijna alle finalisten in America's Got Talent wordt een persoonlijk verhaal verteld. Dat Grace ook een lange, professionele zangcarrière heeft in Nederland werd niet vermeld. Tot vannacht, want jurylid Howie Mandel zei daarover: "Ik weet dat je een carrière in je eigen land hebt. Maar dit podium biedt je een carrière voor de wereld."

Uitslag morgen

Om de finale te winnen, moet Glennis Grace meer stemmen van kijkers krijgen dan haar concurrenten. Morgennacht (Nederlandse tijd) wordt bekend wie de finale heeft gewonnen. Grace: "Er is een kans dat ik dit kan winnen, dat geloof ik. Daar heb ik mijn hele leven voor gewerkt. Dit is mijn moment."

Voor het optreden van vannacht vroeg verslaggever Tanja Braun aan Amerikanen wat ze vinden van 'onze' Glennis:

Amerikanen over Glennis Grace: ze maakt een goede kans

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl