VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff in zijn werkkamer
NOS NieuwsAangepast

Dijkhoff: Aartsen ondanks 'domme tweets' welkom bij VVD-fractie

Het bekritiseerde aankomende VVD-Kamerlid Thierry Aartsen is 'van harte welkom' in de fractie. VVD-fractievoorzitter Dijkhoff ziet geen enkele reden zijn komst te blokkeren. Hij erkent dat de 28-jarige VVD-fractievoorzitter uit Breda enkele "domme tweets" heeft verstuurd, "maar dan hoef je hem niet meteen af te fakkelen, te bedreigen of zijn familie lastig te vallen", aldus Dijkhoff.

Locoburgemeester en VVD-wethouder Berkhout van de gemeente Wormerland heeft de VVD-top opgeroepen tot een blokkade van zijn partijgenoot Aartsen. Berkhout, die al 16 jaar in de politiek zit, noemt zijn partijgenoot een eikel.

Hij is boos dat Aartsen zelf geen excuus aanbiedt voor zijn tweets, waarin irritatie klinkt over mensen die voor de trein springen ("Zelfmoordenaars, word eens creatief!") en over het zingen van het fel bekritiseerde lied Ow Sylvana tijdens een voetbalwedstrijd.

Bert Homan, VVD-raadslid in Assen, sluit zich bij Berkhout aan. Ook hij vindt dat Aartsen zijn zetel in de Tweede Kamer niet moet innemen.

Fractievoorzitter Dijkhoff vindt dat er niet te hard geoordeeld moet worden over een beperkt aantal tweets van enkele jaren geleden. "Laten we menselijk zijn." Aartsen heeft de afgelopen jaren zo'n 9000 tweets verstuurd, die over de zelfmoordenaars is van negen jaar geleden. "We moeten elkaar gunnen dat we domme dingen doen. Hij was toen 19 jaar." Dijkhoff zegt niet welke tweets hij dom vindt.

De VVD-top ziet geen enkele reden om Aartsen te vragen van zijn toekomstig Kamerlidmaatschap af te zien. Donderdag wordt hij geïnstalleerd. Hij neemt de plaats in van oud-minister Hennis, die een topfunctie krijgt bij de Verenigde Naties in Irak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl