Jos B., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen in 1998, is aangekomen in Nederland. Hij zat in een vliegtuig dat om 16.45 uur landde op Schiphol.

Hij is overgebracht naar de gevangenis in Vught. Morgen wordt hij voor het eerst gehoord door de rechter-commissaris. Dat is binnen de termijn van 24 uur. Daarna vinden de politieverhoren plaats.

Het Openbaar Ministerie verdenkt Jos B. van een levensdelict, een zedendelict en een misdrijf tegen de persoonlijke vrijheid. Hij wordt 14 dagen vastgezet. Dat gaat in op het moment dat hij zich in een Nederlandse cel bevindt.

Jos B. wordt bijgestaan door advocaat Gerald Roethof. Strafpleiter Roethof is onder meer bekend van de zaak-Mitch Henriquez, als advocaat van de nabestaanden.

Opgehaald

B. is met een Cessna-toestel opgehaald in Barcelona en naar Schiphol gevlogen. Aan boord waren ook rechercheurs. Het Openbaar Ministerie in Nederland wil dat niet bevestigen. Maar Peter R. de Vries, vertrouwenspersoon en zegsman van de familie, bevestigt dat Jos B. vanmiddag op Schiphol is aangekomen.

Jos B. aangekomen in Nederland

Van de 55-jarige Jos B. zijn dna-sporen gevonden op de kleding van de 11-jarige jongen. B. werd op 26 augustus gearresteerd door de Spaanse politie in een dorpje in Catalonië. Dat gebeurde na een tip van een Nederlander, die hem had herkend.

Nicky Verstappen werd twintig jaar geleden dood gevonden op de Brunsummerheide, vlak bij het vakantiekamp waar hij verbleef. De politie vond toen wel sporen van de dader, maar kon die pas na een grootschalig dna-onderzoek in verband brengen met Jos B.

STER reclame