NOS Voetbal

Mourinho loopt boos weg bij persconferentie: 'Respect!'

Mourinho: 'Respect, respect, respect'

Manchester United-coach José Mourinho is na de 3-0 thuisnederlaag tegen Tottenham Hotspur boos weggelopen uit de persconferentie. Terwijl hij de zaal verliet, zei hij herhaaldelijk "respect" tegen de aanwezige journalisten.

Even daarvoor had de Portugees drie vingers opgestoken. "Weet je wat dit betekent? 3-0. Het betekent ook drie Premier League-titels en ik heb in mijn eentje meer titels gewonnen dan de andere negentien managers samen. Drie voor mij en twee voor hen." Na dat punt gemaakt te hebben, stond Mourinho op en beende hij boos weg uit de persconferentie.

Het spijt me, je moet me vertellen wat het belangrijkste is, want ik weet het niet.

José Mourinho

De nederlaag zal Mourinho al niet lekker hebben gezeten, maar de vragen na afloop vielen al helemaal niet goed. Zeker niet toen hij het idee kreeg te worden aangevallen op de speelstijl van United.

"Het spijt me, je moet me vertellen wat het belangrijkste is, want ik weet het niet. Want als ik wedstrijden win, kom ik hier en ben je vaak niet gelukkig dat ik wedstrijden win en is de manier van spelen het allerbelangrijkste."

De relatie van de trainer met de Engelse pers is al een tijdje bijzonder moeizaam. Afgelopen week kwam de trainer van United al een half uur te vroeg op een persconferentie en stapte toen na iets meer dan vier minuten al op.

José Mourinho na de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur (0-3)

Toekomst bij United?

Of Mourinho nog lang de trainer is van Manchester United, valt nog maar te bezien. De Portugees zou ontevreden zijn over het aankoopbeleid. Volgens de Engelse media is de relatie met directeur Ed Woodward niet zoals die zijn moet. Dat is volgens Mourinho toch de man die deze zomer te veel de hand op de knip heeft gehouden. Gaat het nog goed tussen die twee? "Natuurlijk", zei de coach vorige week. Geen problemen? "Nee."

In de media is al vaker dan eens de naam van Zinedine Zidane is opgedoken als mogelijke nieuwe coach van United. De Fransman vertrok aan het eind van vorig seizoen bij Real Madrid en heeft zijn handen dus vrij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl