NOS VoetbalAangepast

Zidane vertrekt bij Real Madrid: er is een andere coach nodig

Zidane vertrekt bij Real Madrid

Zinedine Zidane vertrekt als trainer bij Real Madrid. Dat maakte de 45-jarige Fransman bekend op een door de club speciaal ingelaste persconferentie. Zidane had tweeënhalf jaar de leiding bij 'De Koninklijke' en verlengde begin dit jaar zijn contract nog tot de zomer van 2020.

"Het is een vreemd moment, maar voor iedereen is het beter dat ik vertrek", zei Zidane. "Deze ploeg moet blijven winnen en heeft na drie jaar een andere methode, een andere trainer nodig."

Die ploeg werd overigens vanmorgen pas op de hoogte gesteld van zijn vertrek. "Ik heb een langdurig gesprek gehad met Sergio Ramos. Hij is een geweldige aanvoerder en leider."

Drie keer de Champions League

Afgelopen zaterdag won Real Madrid voor het derde jaar op rij de Champions League. In totaal pakte Real Madrid negen prijzen onder leiding van Zidane, die eerder ook als speler uitkwam voor Real (2001-2006).

Zinedine Zidane na het winnen van de derde Champions League op rij met Real Madrid

De club werd een keer landskampioen, won twee keer het WK voor clubs, twee keer de Europese Supercup en één keer de Spaanse beker met Zidane op de bank.

"Het winnen van de landstitel in 2017 ziet Zidane als zijn mooiste prijs", vertelt NOS-correspondent Edwin Winkels. "Hij liet in de persconferentie doorschemeren dat hij zichzelf niet in staat acht om de competitie nog een keer te winnen. De spelers hebben een nieuwe trainer en methode nodig, volgens hem."

Zidane werkte sinds 2013 als trainer bij Real. Eerst als assistent en trainer van het tweede elftal. In januari 2016 werd hij de opvolger van de ontslagen Rafael Benítez.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl