José Mourinho
NOS Voetbal

Forceert mopperende Mourinho een vertrek bij United?

José Mourinho in het middelpunt van de belangstelling. Tot zover niets nieuws. Maar deze dagen prijkt de Portugees net iets vaker op de voorpagina's dan anders. De coach van Manchester United staat namelijk onder druk. En het gekke is: hij wekt de indruk dat helemaal niet erg te vinden.

Mourinho, bezig aan zijn derde seizoen als coach in Manchester, speelt vanavond (21:00 uur) met zijn ploeg een thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur. In de vorige competitieronde werd met 3-2 verloren van Brighton & Hove Albion. Fans eisen dus drie punten.

Gefrustreerd

Britse media schrijven zich ondertussen suf over Mourinho. Zo zou de trainer uit zijn op een vertrek omdat hij gefrustreerd is over het aankoopbeleid van zijn club. De Braziliaan Fred (bijna 60 miljoen) van Sjachtar Donetsk was de voorbije transferperiode eigenlijk de enige grote aankoop. Zo valt natuurlijk niet te concurreren met bijvoorbeeld Manchester City, vindt de coach.

José Mourinho probeert de schade te repareren in het duel met Brighton & Hove Albion

Dit weekend gaf Mourinho weer een show weg. Op de persconferentie in aanloop naar het duel met de Spurs kwam de Portugees doodleuk een half uur te vroeg de zaal ingelopen, terwijl een groot deel van het journaille nog onderweg was. Pech gehad, dacht Mourinho, die maar gewoon begon met zijn wekelijkse praatje.

Kans om nog iets van het persmoment mee te pikken kregen de ontbrekende journalisten trouwens ook niet. Na precies vier minuten en negentien seconden stond Mourinho weer op.

Mourinho lijkt er een sport van te maken om overal zo kort mogelijk op te reageren. Ook op vragen over de kritiek aan zijn adres. "Ik lees en hoor amper tien procent van alles wat wordt geschreven en gezegd", haalt hij zijn schouders op.

En zijn relatie met directeur Ed Woodward? Dat is volgens Mourinho toch de man die deze zomer te veel de hand op de knip heeft gehouden. Gaat het nog goed tussen die twee? "Natuurlijk", zegt de coach. Geen problemen? "Nee."

Wat Mourinho ongetwijfeld ook niet leuk zal vinden, is dat in de media al vaker dan eens de naam van Zinedine Zidane is opgedoken als mogelijke nieuwe coach van United. De Fransman vertrok aan het eind van vorig seizoen bij Real Madrid en heeft zijn handen dus vrij.

De Daily Mail beweerde vorige week zelfs dat "Zidane een aanbod van United verwacht op het moment dat Mourinho wordt ontslagen."

José Mourinho ziet het duel met Brighton & Hove Albion met lede ogen aan

Mourinho zal in elk geval blij zijn dat hij tegen Tottenham weer over een bijna fitte selectie kan beschikken. Deze week verschenen Nemanja Matic, Antonio Valencia, Alexis Sánchez en Diogo Dalot allemaal weer op de training. Alleen de Argentijnen Marcos Rojo en Sergio Romero ontbreken nog.

United won het eerste competitieduel met 2-1 van Leicester City en staat op drie punten. Tottenham, dat zesde staat, heeft zes punten uit twee duels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl