1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Nederlanders opgepakt na moord op agent in Spa

De politie in Nederland heeft twee Nederlanders aangehouden die ervan verdacht worden dat ze betrokken waren bij de dood van een Belgische politieagent, dit weekend in Spa. Er zijn drie verdachten. Gisteren pakte de Belgische politie al de derde op, ook een Nederlander.

De drie verdachten zaten in een taxi op het moment dat het vuur vanuit de auto op de agent werd geopend. Ze zaten daar samen met twee anderen. Die medepassagiers hebben zich gemeld als getuige en hebben waarschijnlijk niets met de zaak te maken.

België doet een uitleveringsverzoek om de twee verdachten naar België te krijgen. De Belgische politie spreekt van een uitstekende samenwerking met de Nederlandse diensten.

Geweigerd bij café

Het schietincident was in de nacht van zaterdag op zondag in het centrum van Spa. Volgens Belgische media mocht een groep Nederlanders een café niet in. De doodgeschoten agent, de 38-jarige Amaury Delrez, controleerde 's nachts de taxi waar de drie verdachten zojuist waren ingestapt.

Deze getuigen vertellen wat zich na de schietpartij afspeelde bij de taxi.

'Ik werd wakker van een knal en zag een agent op straat liggen'

Een van de verdachten, Ivo T., raakte vermoedelijk gewond bij de schietpartij en werd gistermorgen gearresteerd. Hij werd gevonden in een bos, op een paar honderd meter van de plek waar de agent is doodgeschoten. Omdat hij onder invloed was, kon hij gisteren nog niet worden verhoord. Morgenochtend gaat het verhoor verder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl