Een survivalfilm van Jos Brech
NOS NieuwsAangepast

Ruim 1000 tips in onderzoek zaak-Nicky Verstappen

De politie heeft inmiddels ruim 1000 tips binnengekregen in het onderzoek naar de zaak-Nicky Verstappen. Driekwart van de tips gaan over de mogelijke verblijfplaats van de 55-jarige verdachte in de zaak Jos Brech, of het zijn tips van mensen die denken dat ze hem nog gezien hebben.

Volgens de politie komen er nog steeds veel telefoontjes met tips binnen en worden alle tips door de politie in behandeling genomen. 900 tips kwamen binnen via het speciale telefoonnummer voor de zaak en via politie.nl. De rest is binnengekomen via onder meer sociale media.

De tips worden in een speciaal 'servicecentrum' aangenomen, waar ook een rechercheur van het onderzoeksteam zit. Die bekijkt welke tips met spoed moeten worden opgepakt. Andere tips worden later bekeken.

Intussen duikt her en der informatie op over internetactiviteiten van Jos Brech. RTL Nieuws meldt dat hij mogelijk op 23 mei nog heeft ingelogd op een Duits internetforum over bushcraften, maar het is niet duidelijk of Brech dat zelf heeft gedaan of dat iemand anders heeft ingelogd. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die de zaak-Verstappen intensief volgt, meldt op Twitter dat hij ook informatie heeft binnengekregen:

Bij het speciale telefoonnummer komen niet alleen tips binnen. De politie staat er ook mensen te woord die vragen of zorgen hebben over de periode dat Brech vrijwilliger was bij de scouting of werkte bij een peuterspeelzaal.

Vogezen

Eergisteren meldde de politie een doorbraak in de zaak-Verstappen. In 1998 werd de 11-jarige Nicky Verstappen dood gevonden op de Brunssumerheide, vlakbij het vakantiekamp waar hij verbleef. Uit dna-onderzoek kwam Brech naar voren als verdachte.

Bekijk hieronder in de tijdlijn hoe dna op de kleding van Nicky na 20 twintig jaar leidde tot een match:

De politie vermoedt dat Brech in het buitenland is. Vorig jaar oktober vertrok de man uit Simpelveld naar een chalet in de Vogezen, een Frans berggebied. In april werd hij door zijn familie opgegeven als vermist.

De zoektocht naar de dader in de zaak-Nicky Verstappen duurt al 20 jaar. Een overzicht:

Zoektocht naar moordenaar Nicky Verstappen duurt al 20 jaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl