Robin van Persie viert zijn treffer
NOS Voetbal

Feyenoord sluit bewogen week af met winst op Excelsior

Na de nederlaag vorige week bij De Graafschap en de uitschakeling in Europa op donderdag kan er eindelijk weer gejuicht worden bij Feyenoord. De Rotterdammers boekten in de Kuip hun eerste eredivisiezege van dit seizoen door Excelsior met 3-0 te verslaan.

Aan de stoelpoten van trainer Giovanni van Bronckhorst werd al gezaagd en aanvoerder Robin van Persie zou niet goed genoeg meer zijn, maar juist hij nam Feyenoord in de stadsderby tegen Excelsior bij de hand.

Van Persie opent score

Na een grote kans voor Excelsior-speler Ali Messaoud (prima reflex doelman Justin Bijlow) opende de oud-speler van Arsenal de score. Hij nam een pass van Sam Larsson aan met links en schoof de bal met dezelfde voet in de verre hoek.

Robin van Persie schiet de 1-0 binnen

Het was een zeldzaam hoogstandje in een pover duel, waarin Excelsior niets liet zien en bij Feyenoord vrijwel niets lukte. Tot Van Persie een aanval opzette die uitmondde in de 2-0 van Jeremiah St.Juste.

Fraai slotakkoord

De maestro raakte daarna ook nog de lat en een minuut later deed Excelsior-spits Mahmudov hetzelfde. Het slotakkoord, een hakje van Jan-Arie van der Heijden (3-0), was fraai. Op aangeven van Van Persie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl