Fabian Serrarens loopt juichend weg na zijn 1-0
NOS Voetbal

'Rood' Feyenoord ook kopje onder op De Vijverberg

Feyenoord heeft drie dagen na de afgang in Slowakije opnieuw een tik moeten incasseren. De Rotterdammers gingen in hun eerste eredivisieduel met 2-0 onderuit bij De Graafschap en eindigden de wedstrijd ook nog eens met negen man.

Feyenoord verloor donderdag in de kwalificatie van de Europa League met 4-0 bij AS Trencín. Coach Giovanni van Bronckhorst had zijn ploeg tegen De Graafschap op vijf plaatsen gewijzigd.

Dat leverde echter niet het gewenste resultaat op, al was het spel niet zo slecht als in Slowakije.

Kansen Clasie en Vilhena

De eerste kans was voor De Graafschap. Daarna nam de winnaar van de Johan Cruijff Schaal het heft in handen en waren Jordy Clasie (prachtige redding Hidde Jurjus) en Tonny Vilhena (naast) dicht bij de openingstreffer.

De Graafschap kwam er sporadisch uit, maar zorgde dan wel voor gevaar. Zo kopte Sven Nieuwpoort de bal tegen de lat. Na een half uur spelen opende Fabian Serrarens de score, nadat Justin Bijlow een schot van Leeroy Owusu had losgelaten (1-0).

Feyenoord moest, net als donderdag, in de achtervolging. De ploeg maakte echter een geïrriteerde indruk en speelde lange tijd te voorspelbaar om het De Graafschap echt lastig te maken.

  • Pro Shots
    Eric Botteghin druipt af na zijn tweede geel, dus rood
  • Pro Shots
    Een klein kwartier later mag Jean-Paul Boëtius ook inrukken

Rood Botteghin en Boëtius

De opdracht werd alleen nog maar lastiger toen Eric Botteghin 25 minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg. En vrijwel hopeloos toen Jean-Paul Boëtius een kwartier later eveneens het veld moest verlaten, de aanvaller kreeg zijn tweede geel voor een cynisch applaus.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd was debutant Luis Sinisterra nog bijzonder dicht bij de gelijkmaker voor de negen man van Feyenoord, maar de inglijdende Colombiaan kwam net tekort.

Vier minuten later vergrootte Stef Nijland het Rotterdamse leed. De zomeraanwinst schoot feilloos binnen, na balverlies van Jan-Arie van der Heijden (2-0).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl