NOS Voetbal

Van Persie prijst Van Bronckhorst na 'pittige week'

Van Persie prijst Van Bronckhorst na 'pittige week'

Robin van Persie heeft na de 3-0 overwinning van Feyenoord op Excelsior zijn waardering uitgesproken voor Giovanni van Bronckhorst. Omdat de Rotterdammers al uitgeschakeld zijn in Europa kreeg de trainer veel kritiek te verduren.

"We krijgen het allemaal mee, de kritiek. Maar dat staat los van het proces dat wij als team hebben. Dat is heel positief en daar speelt de trainer een grote rol in", begint hij.

"Iedereen is leergierig en staat open voor dingen. 'Gio' legt veel verantwoordelijkheid bij ons. Hij vraagt ook wat wij ergens van vinden. Dat doen niet alle trainers, kan ik je melden. Hij wil het echt samen doen."

Van Bronckhorst voelt zich 'trots man'

Van Bronckhorst zelf gaf aan zich "een trots man" te voelen met de eerste eredivisiezege van het seizoen in een week waarin Feyenoord dus Europees al werd uitgeschakeld door AS Trencín. "Je ziet het vertrouwen en de dynamiek komen."

Van Bronckhorst sluit bewogen week af als 'trots man'

Net als tegen Trencín miste Feyenoord ook vandaag weer een aantal opgelegde kansen. Van Persie spande de kroon door van dichtbij een vrije kans op de lat te zien eindigen.

"Kansen missen hoort erbij", zegt hij. "Het is een proces waar je mee moet leren omgaan. Toen ik jonger was, was ik drie, vier dagen van slag geweest van zo'n gemiste kans. Nu niet. Je doet wat je kan. Zo simpel is het. Intern is er bij ons geen paniek."

Robin van Persie loopt lachend door de spelerstunnel na de winst van Feyenoord op Excelsior

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl