Ongeloof bij Robin van Persie: de bal wil er niet in tegen AS Trencín

Feyenoord uitgeschakeld in Europa na uitblijven wonder

Het Europese seizoen zit erop voor Feyenoord. Het lukte de Rotterdammers niet om de eerdere 4-0 nederlaag bij AS Trencín goed te maken in De Kuip. Ondanks vele kansen (28 schoten) bleef een wonder uit: 1-1.

De opdracht van Feyenoord was vooraf duidelijk en werd vanaf de eerste minuut zichtbaar: aanvallen. Aangemoedigd door een druk coachende Giovanni van Bronckhorst kopte Eric Botteghin de bal vanuit een corner na acht minuten tegen de touwen.

De zo gewilde vroege voorsprong was binnen. Maar terwijl de Feyenoorders nog aan het nagenieten waren, sloeg Trencín toe. Antonio Mance, de man van de hattrick in Slowakije, werd knap vrijgespeeld en bleef oog in oog met Kenneth Vermeer uiterst koel.

Eric Botteghin kopt de 1-0 tegen de touwen tegen AS Trencín
    Sam Larsson treurt na de snelle gelijkmaker van AS Trencín in De Kuip

Dat de 1-1 vervolgens ook de ruststand werd, mocht gerust een wonder worden genoemd. Feyenoord creëerde kans op kans: Van Persie had van dichtbij moeten scoren, Steven Berghuis had kunnen scoren en Jens Toornstra dacht te scoren. Hij had de bal al over doelman Igor Semrinec gelobt, maar laatste man Jamie Lawrence was hem vervolgens te slim af.

Er kwamen nog meer kansen: een schot van Tonny Vilhena werd vlak voor de lijn gekeerd en Botteghin kopte tot tweemaal toe naast.

Feyenoord had minimaal vijf treffers nodig om door te kunnen gaan. Het was niet de thuisploeg, maar de bezoekers uit Slowakije die na rust voor het eerst gevaarlijk werden. Vermeer keerde de inzet van de bij Feyenoord opgeleide Joey Sleegers.

Vaak stond Van Persie, al dan niet met enig fortuin, aan het eind van een Rotterdamse aanval. De afronding van de aanvoerder liet echter te wensen over. Hij was daarin niet de enige: ook Botteghin en Larsson misten in de tweede helft grote kansen.

De tijd verstreek en het werd wel duidelijk dat doorgaan er niet meer in zat voor Feyenoord. Desondanks bleef de ploeg aanvallen, om in ieder geval met een overwinning afscheid te nemen van Europa. Ook dat lukte niet.