NOS Voetbal

Armetierig Feyenoord voor schut tegen Trencín

Samenvatting AS Trencin-Feyenoord

Feyenoord heeft een wonder nodig om de play-offs van de Europa League te bereiken. De Rotterdammers verloren het eerste duel in de derde voorronde met liefst 4-0 bij het Nederlands getinte AS Trencín, de nummer vijf van Slowakije.

Hoewel Feyenoord, dat afgelopen weekeinde nog de Johan Cruijff Schaal veroverde ten koste van PSV, onder anderen Robin van Persie, Tonny Vilhena, Nicolai Jørgensen, Jeremiah St. Juste en Eric Botteghin om uiteenlopende redenen moest missen, kon dat geenszins als excuus worden aangedragen voor de wanvertoning.

Op het kunstgras in Zilina gingen de bezoekers vanaf het beginsignaal kopje onder. Al na zes minuten keek de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst tegen een achterstand aan.

De defensie van Feyenoord werd in de as opengereten met als gevolg dat Antonio Mance oog in oog kwam te staan met doelman Justin Bijlow. De Kroatische spits rondde bekwaam af.

Trencín viert weer een goal van Mance

Nadat Mance enkele minuten later een enorme mogelijkheid had laten liggen op de 2-0, leek de storm van Trencín te gaan liggen. Feyenoord kreeg via Sam Larsson en Steven Berghuis kansen, maar een goal bleef uit.

Trencín, met Joey Sleegers (ex-Feyenoord) en Aschraf El Mahdioui (ex-ADO) in de basis, schakelde weer een tandje bij en zette Feyenoord voor schut. Mance profiteerde van een slippertje van Bijlow en Philip Azango schoot raak na een inschattingsfout van Bart Nieuwkoop.

Na rust werd het zelfs 4-0 en wederom was Mance de gevierde man. Hij gleed bij de tweede paal zijn derde doelpunt van de avond binnen.

Dylan Vente

Dylan Vente had een tegentreffer moeten maken, maar op aangeven van Berghuis stuitte de spits op doelman Igor Semrinec. In de slotfase kwam Jean-Paul Boëtius nog dicht bij de 4-1. Trencín, met de ingevallen Desley Ubbink (ex-RKC), hield echter de nul.

Volgende week in De Kuip wacht voor Feyenoord een hels karwei om alsnog de play-offs te bereiken. Waarschijnlijker is dat Trencín, met Ricardo Moniz als trainer en Tscheu La Ling als eigenaar, feest mag vieren.

Na de uitschakeling van AZ zou dat wederom een enorme klap voor het Nederlandse voetbal betekenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl