ANP (bewerking: NOS)
NOS Nieuws

Wekdienst 3/8: zeven EK's tegelijk en tall ships in Harlingen

Goedemorgen! Vandaag beginnen in Berlijn en Glasgow de Europese kampioenschappen, een toernooi met zeven sporten. Ook is er opnieuw topoverleg over de brexit en kunnen zeilliefhebbers zich in Harlingen vergapen aan tall ships.

Het wordt opnieuw een flink zonnige en zeer warme dag, met maxima rond 29 graden in de kustprovincies tot lokaal 35 graden in het zuidoosten. In het weekend wordt het minder warm, met zaterdag rond 29 graden en zondag rond 25 graden.

NOS

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Franse president Emmanuel Macron ontvangt vandaag de Britse premier Theresa May. Er is geen officiële agenda bekend, maar de twee zullen het in ieder geval over de brexit hebben.
  • In Harlingen varen grote zeilschepen binnen, de zogeheten tall ships. Het is een race waar 300 jonge zeilers aan meedoen, tussen de 15 en 25 jaar. Zaterdag zijn ze uit Noorwegen vertrokken.
  • Het is de laatste dag dat boekhandelaren kunnen stemmen over de toekomst van de boekenbon. Nu zou er te weinig promotie zijn voor de bon.
  • De Europese Kampioenschappen, met in totaal zeven sporten, gaan vandaag van start. Tot en met zondag 12 augustus vormen Glasgow en Berlijn de epicentra van de Europese topsport. Vanaf vandaag is er elke avond veel sport op NPO 3, vanaf 19.28 uur. Vaak wordt ook al om 17.30 uur begonnen op NPO 2. In het weekend zijn we er al vroeg in de middag op NPO 1.

Wat heb je gemist?

Volgens het AD zijn er plannen voor een rookverbod in meerdere Rotterdamse straten. Het zou gaan om het gebied rond het Erasmus MC, de Hogeschool Rotterdam en het Erasmiaans Gymnasium. Als het verbod er komt, is dat het eerste 'gebiedsrookverbod' in Nederland.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een van de wedstrijdlocaties van de Europese kampioenschappen is het Olympiastadion in Berlijn, waar al ruim tachtig jaar sportgeschiedenis is geschreven. Van de bijzondere Zomerspelen van 1936 tot de kopstoot van Zidane. NOS Sport heeft alle bijzondere momenten op een rijtje gezet. Fijne dag!

Sportgeschiedenis, gemaakt in Berlijn

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl