Macron en Benalla (r.) eerder dit jaar
NOS Nieuws

'Macron neemt verantwoordelijkheid op zich voor gewelddadige lijfwacht'

De Franse president Emmanuel Macron heeft gezegd dat alleen hij verantwoordelijk is in de zaak van zijn gewelddadige lijfwacht Alexandre Benalla.

Dat laat een woordvoerder van zijn partij La République en Marche via Twitter weten. Macron zei dit op een bijeenkomst met parlementariërs en ministers van zijn partij, schrijft Le Monde.

"Niemand, niemand in mijn buurt of in mijn kabinet is ooit gevrijwaard van de regels, de wetten van de republiek, het recht van alle burgers", citeert de Franse krant hem.

Politiehelm

Bij een betoging op 1 mei in Parijs werkte Benalla een student tegen de grond en sloeg de man. Officieel was hij daar als waarnemer, maar hij droeg een politie-armband, helm, portofoon en insigne van de ME. Het is de vraag hoe hij daar aan kwam. De minister van Binnenlandse Zaken en de politiebaas van Parijs konden hier maandag geen antwoord op geven, toen zij werden gehoord door een onderzoekscommissie van het Franse parlement.

Bekijk hier de beelden van het incident op 1 mei:

Beveiliger Macron gebruikt geweld tegen demonstrant

Benalla is ontslagen en aangeklaagd voor het gebruik van geweld en voor het dragen van een insigne van de ME en een politiehelm terwijl hij geen politieman is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl