Gé Dubbelman / Hollandse Hoogte
NOS Nieuws

Wekdienst 21/7: Koningsdag (in België) en een nieuwe metro in Amsterdam

Goedemorgen! In Amsterdam wordt de Noord/Zuidlijn feestelijk geopend en bij de zuiderburen vieren ze dat Filip vijf jaar op de troon zit.

Het wordt vrij zonnig, maar er kan vooral in het zuiden en oosten weer een enkele bui ontstaan. Op de meeste plaatsen blijft het verder droog. Het wordt tussen de 25 en 30 graden.

Weerplaza

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vandaag dan eindelijk, na 15 jaar wachten, wordt de Noord/Zuidlijn feestelijk geopend. NPO 1 zendt het het live vanuit 10.20. De feestelijkheden zijn ook te volgen via een stream op onze website en app.
  • In België is het Koningsdag. Vandaag zit koning Filip alweer 5 jaar op de troon
  • In de Tour de France wordt de veertiende etappe gereden. De streep is getrokken op het asfalt van een regionaal vliegveld dat bereikt wordt na een klim van 3 kilometer met een stijging van gemiddeld 10,1 procent. De etappe is vanaf 14.00 uur live te volgen via NOS.nl, in de app, op NPO 1 en via NPO Radio 1.
NOS
Etappe 14 in de Tour de France

Wat heb je gemist?

Bij het steekincident in een bus in het Duitse Lübeck zijn twee Nederlanders gewond geraakt. De man en vrouw komen uit Friesland en zijn beiden 21 jaar. Ze waren bijna aan het einde van hun vakantie en wilden nog een dagje naar Lübeck.

Een vriend van de twee, die niet gewond raakte, vertelde aan Omrop Fryslân dat hij een brandende tas zag in de bus. "Toen hoorde ik achter mij dat mensen in paniek waren, want achterin was ook vuur. Ik dacht dat de bus zou exploderen. Ik heb twee oudere mensen gepakt en we zijn de bus uit gerend."

AFP

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

In Rotterdam zijn van een binnenvaartschip ongeveer veertig zeecontainers in het water gevallen. Dat gebeurde afgelopen nacht in de Amazonehaven, op de Maasvlakte. Volgens de politie waren de containers leeg en is er niemand gewond geraakt.

MediaTV
De containers in de Amazonehaven

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl