Elon Musk AFP

Elon Musk, topman van Tesla en SpaceX, heeft excuses aangeboden aan de Britse duiker die hij op Twitter uitmaakte voor pedofiel. De duiker, Vernon Unsworth, had Musks aanbod om te helpen bij de reddingsoperatie in de grot in Thailand een pr-stunt genoemd.

"Zijn acties tegen mij rechtvaardigen mijn uitlatingen tegenover hem niet", schrijft de ondernemer nu op Twitter. "Daarom bied ik mijn excuses aan aan meneer Unsworth en de bedrijven die ik leid. Het is mijn fout en mijn fout alleen."

Dit bericht schrijft hij onder een artikel waarin het verhaal over Musks betrokkenheid bij de reddingsactie in Thailand wordt beschreven.

De ruzie tussen Unsworth en Musk ontstond nadat de Tesla-topman had aangeboden met een mini-onderzeeër het Thaise voetbalteam te bevrijden uit de grot waarin ze vastzaten. De plannen werden massaal opgepikt door de media, maar Unsworth zag niets in het aanbod.

De 63-jarige duiker, die een belangrijke rol had bij de reddingsactie, zei dat het voorstel geen enkele kans van slagen had en dat Musk niet wist hoe het grottenstelsel eruit ziet. De miljardair moest "zijn onderzeeër maar ergens steken waar het pijn deed", vond hij.

Musk zegt dat hij boos was over die opmerking. "Meneer Unsworth zei verschillende onwaarheden en suggereerde dat ik seksuele handelingen zou verrichten met de mini-duikboot, die is gebouwd uit vriendelijkheid en met hulp van de leider van het duikteam dat in Thailand actief was", stelt hij op Twitter.

De ondernemer kreeg de afgelopen dagen veel kritiek vanwege zijn ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van de duiker.

Unsworth is ervan op de hoogte dat Musk excuses heeft aangeboden. Op de vraag of hij nog steeds overweegt juridische stappen te ondernemen, wilde de duiker geen antwoord geven.

STER reclame