Israëlische soldaten op de Golan-hoogvlakte kijken zaterdag naar rook die opstijgt in Syrië Reuters

Syrische staatsmedia melden dat de Syrische luchtverdediging bij de T4-luchtmachtbasis in de provincie Homs een Israëlisch gevechtsvliegtuig geraakt heeft en Israëlische raketten heeft neergehaald.

Het Syrische staatspersbureau SANA zegt dat er alleen materiële schade is. "Ons luchtafweergeschut heeft de Israëlische agressie gedwarsboomd", zegt een bron tegen persbureau Reuters. "We hebben een van hun vliegtuigen aangevallen en daardoor de rest gedwongen te vertrekken."

Een Israëlische woordvoerder zegt dat Israël niet reageert op dit soort berichten. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten waren de raketten gericht op Iraanse troepen en pro-Iraanse strijders van buiten Syrië, die gebruik zouden maken van de basis.

Eerdere aanval

De vermeende aanval komt tijdens een Syrisch offensief tegen rebellengroepen bij de Golan-hoogvlakte, dicht bij de grens met Israël. Vrijdag veroverde het Syrische leger nog een belangrijke grenspost, wat tot grote zorgen heeft geleid in Israël.

In april werden zeven Iraanse militairen gedood bij een aanval op de T4-basis, die nu ook zou zijn aangevallen. Libanon, Iran en Rusland hielden Israël destijds verantwoordelijk voor die aanval.

STER reclame