Belgische penismuur na twee jaar overgeschilderd

Een gigantische muurschildering van een penis in Brussel EVN

Na bijna twee jaar is de Brusselse gemeente Sint-Gillis zijn penismuur kwijt. Onbekenden hebben de enorme afbeelding van een mannelijk lid witgeverfd.

Een anonieme kunstenaar schilderde de fallus in september 2016 op een blinde muur in de stad. De graffiti verdeelde België: tegenstanders wilden het aanstootgevende beeld weg hebben, al was het maar omdat een katholieke meisjesschool er uitzicht op had; voorstanders spraken over het recht van meningsuiting en artistieke vrijheid.

Uiteindelijk werd besloten de afbeelding niet weg te halen. Woensdag ontdekten voorbijgangers dat de muur toch opnieuw geverfd was.

BRUZZ
@BRUZZbe
Penismuur Sint-Gillis verdwijnt onder verflaag https://t.co/mjaFReFxhb
9 maanden geleden

De eigenaar van het pand zegt tegen de Belgische media niet te weten wie het kunstwerk heeft overgeschilderd. Ook de gemeente laat weten dat nergens opdracht voor is gegeven.

"Maar niet getreurd, we hebben genoeg mooie foto's", meent de burgemeester.

Expliciete kunstwerken

De afgelopen jaren verschenen op meer openbare plekken in België expliciete kunstwerken, zoals een penetratie, een onthoofding en een anus. Recentelijk verscheen er nog een een masturberende vrouw in de wijk Molenbeek.

Wie er achter de schilderingen zit is onbekend. Sommigen herkennen er de stijl in van de artiest Bonom, die in 2013 een masturberende vrouw aan het straatbeeld toevoegde, maar hij ontkent.

STER Reclame