Hollandse Hoogte | Thierry Roge
NOS NieuwsAangepast

Weer masturberende hand op Brusselse muur geschilderd

Op de zijkant van een woonhuis in Brussel is de zoveelste seksueel getinte muurschildering opgedoken. Het lijkt op de hand van een vrouw die masturbeert.

Ruim anderhalf jaar verschijnen zulke seksmuurschilderingen in de Belgische hoofdstad. De maker is onbekend en er loopt volgens de omroep VRT ook geen onderzoek naar zijn of haar identiteit.

De nieuwste fresco is gemaakt op een gevel aan de Koolmijnenkaai, aan een kanaal in Molenbeek. Aan de overkant van het kanaal is enkele maanden geleden ook de beeltenis van een zichzelf bevredigende vrouw geschilderd.

Hollandse Hoogte | Thierry Roge

Een metershoge penis, een poepende anus, een naderende onthoofding: in de stad zijn talloze provocerende kunstwerken op muren verschenen. Zolang ze niet aanzetten tot racisme of haat, onderneemt het stadsbestuur geen actie. Tenzij de eigenaar van de woning een klacht indient.

In de lokale street art-scene wordt aangenomen dat straatkunstenaar Vincent Glowinski verantwoordelijk is voor de fresco's. Hij ontkent dat, maar zijn stijl komt wel overeen met die van de obscene kunstwerken.

De meningen over de seksmuurtjes, zoals ze ook wel in Belgische media worden genoemd, lopen uiteen. De een vindt het te ver gaan, de ander ziet er een rebelse boodschap in.

Toenmalig correspondent Joris van Poppel maakte in januari 2017 deze reportage over de muurschilderingen:

Opnieuw muurschilderingen opgedoken in Brussel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl