Een gigantische muurschildering van een penis in Sint-Gillis
NOS NieuwsAangepast

Reuzenpenis op muur is Belgen doorn in het oog en moet weg

Een reusachtige penis die op een muur van een gebouw in de Brusselse deelgemeente Sint-Gillis prijkt, moet zo snel mogelijk weg. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten, meldt omroep VTM. Een muurtekening in het centrum van Brussel, waarop geslachtsgemeenschap te zien is, mag van de gemeente Brussel wel blijven.

Inwoners van beide plaatsen werden vorige week verrast door de twee enorme afbeeldingen die het straatbeeld aanzienlijk veranderden. Vooral in Sint-Gillis ontstond ophef, omdat de penis pal tegenover een katholieke meisjesschool is geschilderd. De gemeente heeft toegezegd de schoonmaakkosten te betalen.

Of de muurtekening in hartje Brussel te zien blijft, is aan de eigenaar van het pand zelf. "We hebben met het college beslist om geen actie te ondernemen", zegt de gemeente tegen de website BRUZZ. "De eigenaar van het pand op de Visverkopersstraat mag zelf beslissen over het lot van de tekening."

Op sociale media ging vorig weekend het gerucht dat de bekende graffitikunstenaar Vincent Glowinski, ook wel bekend als Bonom, verantwoordelijk zou zijn voor twee schilderingen. Maar volgens omroep VTM ontkent hij er iets mee te maken te hebben.

In 2013 ontstond er commotie over een muurschildering van Bonom waarop een masturberende vrouw te zien was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl