ANP

De reorganisatie van RTL Nederland leidt tot tientallen gedwongen ontslagen. Het bedrijf, waarvan RTL Nieuws en RTL Z onderdeel zijn, meldt dat er 85 arbeidsplaatsen verdwijnen, waarvan 44 gedwongen ontslagen.

In de eerste helft van 2019 verdwijnen er waarschijnlijk nog meer banen. Met de reorganisatie wil RTL "wendbaarder worden" en "sneller kunnen inspelen op de digitale ontwikkelingen".

Onder de 85 arbeidsplaatsen zijn ook openstaande vacatures en tijdelijke contracten die niet worden verlengd. Het personeel dat moet vertrekken is gisteren en vandaag geïnformeerd. De ondernemingsraad heeft met de plannen ingestemd. Met de vakbonden is een sociaal plan opgesteld.

Minder televisie

De reorganisatie was al in april aangekondigd. Daarbij werd bekendgemaakt dat RTL zich minder op televisie wilde richten en arbeidsplaatsen wilde schrappen, maar niet om hoeveel arbeidsplaatsen het ging.

Het mediabedrijf ziet zich genoodzaakt te reorganiseren omdat de winst en omzet al langer teruglopen. RTL is in een stevige concurrentiestrijd verwikkeld met SBS en Veronica van John de Mol. RTL-boegbeeld Gordon werd onlangs door SBS overgenomen. Eerder verleidde De Mol ook het Voetbal Inside-trio Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee tot een overstap naar Veronica.

Per 1 augustus verdwijnen er een paar managementlagen bij RTL en worden afdelingen samengevoegd. Er verdwijnen geen journalistieke banen. Bij RTL Nederland werken ruim 800 mensen.

STER reclame