Politie vindt uitgebrande Audi, vermoedelijk vluchtauto aanslag Telegraaf

De politie in Amsterdam heeft een brandende zwarte Audi bij een oprit naar de A10 gevonden. De recherche gaat ervan uit dat het de vluchtauto is die gisterochtend is gebruikt na de aanval op de Telegraaf. De auto is inmiddels uitgebrand en wordt weggetakeld.

Bekijk hieronder beelden van de brandende wagen:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Audi brandt uit op parkeerplaats langs A10

Volgens de politie was er vanochtend rond 04.00 uur een harde knal te horen langs de A10 bij knooppunt Coenplein. Daarna bleek dat er een brandende Audi op een nabijgelegen parkeerplaats stond. De nummerplaat op de uitgebrande Audi is hoogstwaarschijnlijk vals; op het kenteken staat een Toyota geregistreerd.

Gisternacht is een bestelbus twee keer op de glazen pui van het Telegraaf-gebouw ingereden. De bestuurder van het busje, die onherkenbaar te zien was op bewakingsbeelden, stapte daarna uit en gooide iets in de laadruimte van de witte Volkswagen Caddy. Die vatte daarop vlam.

'Wij zwijgen nooit!'

Op videobeelden is te zien dat de bestuurder daarna wegrende en instapte bij een vluchtauto. De politie dacht gisteren in eerste instantie dat dat een donkerkleurige BMW was, maar zei later dat waarschijnlijk een donkere Audi is gebruikt.

Vanochtend plaatste de Telegraaf een foto van de ravage na de aanval op de voorpagina met daarbij in grote letters de tekst "Wij zwijgen nooit!". In het hoofdredactioneel commentaar noemt de krant de aanslag "een regelrechte aanval op de pers". De krant schrijft door te gaan met onthullende publicaties, onder meer over de georganiseerde misdaad.

STER Reclame