1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Telegraaf: wij zwijgen nooit!

"Wij zwijgen nooit!" Met die kop opent De Telegraaf vanochtend op zijn voorpagina, waarop een foto van het bestelbusje te zien is dat de gevel van het Telegraaf-gebouw in Amsterdam ramde. De krant reageert daarmee op de aanslag van gisternacht.

In het hoofdredactioneel commentaar noemt de krant de aanslag "een regelrechte aanval op de pers". "Het grove geweld moet kennelijk een boodschap zijn om ons te laten zwijgen. Dat gaat niet gebeuren."

De krant schrijft door te gaan met onthullende publicaties over onder meer de georganiseerde misdaad. "Het is de enige juiste reactie op deze daad."

Hart en ziel

Ook is er kritiek op de politiek, waar de verontwaardiging na de aanslag volgens de krant "terecht" groot was. "Toch duwen ook de autoriteiten, weliswaar op geheel andere wijze, de media in het defensief." Als voorbeeld noemt de krant het afluisterschandaal rond een journalist van het Brabants Dagblad.

Kritiek is prima, vindt De Telegraaf. "Maar de huidige druk, van vele kanten op verschillende niveaus, neemt gevaarlijke vormen aan. Wij zullen voor onafhankelijke, scherpe, onthullende journalistiek blijven knokken. Met hart en ziel."

De krant bericht in totaal op zes pagina's over de aanslag. Een artikel met de kop "Meteen aan de slag in de chaos" gaat over het personeel dat gisteren gewoon weer aan het werk ging.

Een witte bestelbus ramde gisternacht het gebouw van De Telegraaf. Bekijk hieronder de beelden:

Bestelbusje ramt gebouw Telegraaf

Gisternacht rond 04.00 uur ramde een bestelbus tot twee keer toe de glazen pui van het Telegraaf-gebouw in Amsterdam. De bestuurder, die een capuchon over zijn hoofd droeg, stapte uit en gooide iets in de laadruimte van de bestelauto, waarna een steekvlam of explosie volgde.

Op videobeelden is te zien hoe de man wegrent en aan de passagierskant instapt bij een vluchtauto, die langs de weg stond en die tegelijk met de bestelwagen was komen aanrijden. De schade aan het Telegraafgebouw is aanzienlijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl