Sem van der Wal

Honderden moslims bij herdenking omgekomen vrouw Kanaleneiland

tijd van publicatie Aangepast

Bij de Sayidina Ibrahim-moskee in de Utrechtse wijk Kanaleneiland hebben honderden moslims de vrouw herdacht die donderdag om het leven kwam in een woning aan de Marshalllaan.

De familie van de overleden vrouw had mensen opgeroepen om hun steun te betuigen tijdens een speciaal begrafenisgebed na het reguliere namiddaggebed, schrijft RTV Utrecht. Naar schatting waren er tussen de 500 en duizend mensen aanwezig bij de moskee. Omdat die vol was, baden veel mannen buiten.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Herdenking omgekomen vrouw Kanaleneiland

Volgens buurtbewoners werd de vrouw door haar man neergestoken, waarna hij brand stichtte. Een man van 70 jaar werd vrijdag aangehouden nadat hij zichzelf had aangegeven omdat hij betrokken was bij het incident.

Een agent raakte donderdag zwaargewond toen hij probeerde het vuur te ontvluchten door uit een raam te klimmen. Hij raakte zwaargewond en werd in veiligheid gebracht door omstanders.

Dit is een artikel van

STER Reclame