In Utrecht is vanavond een dode gevonden na een brand in een flat. Bij de brand raakte een agent zwaargewond toen hij probeerde het vuur te ontvluchten door uit een raam te klimmen, twee anderen ademden rook in.

Een ooggetuige vertelt dat de agent negens anders heen kon:

Ooggetuige: agent kon nergens anders heen

De identiteit van de dode is nog niet bekend. De recherche doet onderzoek, ook naar de precieze toedracht van de brand in het appartementencomplex aan de Marshalllaan in Kanaleneiland. Ooggetuigen spreken van een kleine ontploffing.

De agent die gewond raakte was afgekomen op de melding van de brand. Nadat hij was ingesloten geraakt door het vuur, klom hij uit een raam en liet zich vallen.

Volgens RTV Utrecht brak de agent beide benen. Op Twitter is een filmpje gepost waarop te zien is dat hij even later door omstanders van een dak af wordt geholpen.

Ooggetuige Rianne Verhoeff zag hoe de agent uit het venster bij het brandende appartement hing. "We zagen vanuit onze ooghoek dat er iets in brand stond. Toen we keken, zagen we de vlammen uit de flat komen."

Even later liet de agent zich vallen. Verhoeff is erg geschrokken. "We zagen op straat ook allemaal mensen huilen. We moeten echt even bijkomen."

De brand is inmiddels onder controle en het onderzoek in het pand is begonnen, schrijft de politie op Twitter. Eén woning is grotendeels uitgebrand. Zes andere woningen zijn ook ontruimd.

Koen Laureij

STER reclame