ANP

Er heeft zich een verdachte gemeld in verband met de brand waarbij gisteravond in een appartementencomplex in Utrecht een dode viel. Volgens de politie gaat het om een 70-jarige man die vermoedelijk de bewoner is van de flat in Kanaleneiland waar de brand uitbrak. Hij meldde zich kort na de brand bij de politie en zei betrokken te zijn bij het incident.

RTV Utrecht schrijft op basis van verklaringen van buurtgenoten en bekenden van de bewoners dat aan de brand een steekpartij voorafging. De man zou zijn vrouw na een ruzie hebben neergestoken, waarna hij de woning in brand stak.

In de woning werd na afloop het lichaam van een vrouw gevonden. De politie moet nog vaststellen of dat de vrouw van de verdachte betreft. Volgens RTV Utrecht belde de man na het voorval zijn kinderen en gaf hij zich aan bij de politie. Hij verzette zich niet bij de arrestatie.

NOS-verslaggever Edwin van den Berg is bij de flat in Utrecht. Het is er rustig nu, zegt hij. Politie op straat en in de woning doet onderzoek. "Er is hier ook personeel van de gemeente om te kijken of de explosie de constructie van de flat heeft beschadigd", zegt hij. Als de flat inderdaad beschadigd is, mogen de geëvacueerde bewoners van zes woningen mogelijk nog niet terug naar huis.

Agent zwaargewond

Op sociale media is er veel lof voor de buurtbewoners die een agent hielpen tijdens een brand in Utrecht. De agent kwam af op een melding in het appartementencomplex. Hij raakte ingesloten door het vuur, klom uit het raam en liet zich vallen. Hij raakte zwaargewond en heeft twee hielbenen gebroken.

Bekijk hieronder het verhaal van buurtbewoner Omar, hij wilde liever niet herkenbaar in beeld.

Helper Omar: ik dacht die agent moet geholpen worden

Van den Berg sprak verder met Omar, een van de buurtbewoners die de gewonde agent hielpen. Omar en andere buurtbewoners spreken van een familiedrama. Van den Berg: "Omar zegt de vader van het gezin te kennen en houdt er rekening mee dat hij, door welke oorzaak dan ook, 's avonds in huis zijn vrouw heeft neergestoken en vervolgens brand heeft gesticht en daarna is gevlucht."

STER reclame