China gaat extra belasting heffen op Amerikaanse sojabonen
NOS Nieuws

China slaat terug met importheffing op Amerikaanse producten

China gaat een importheffing opleggen van 25 procent op 659 Amerikaanse producten. Het is een reactie op de importheffingen op Chinese goederen die president Trump vandaag aankondigde.

De Amerikaanse importheffing geldt voor zaken als medische apparatuur, onderwijsmateriaal en spullen die gebruikt worden in de luchtvaart. Het gaat niet om producten die doorgaans gekocht worden door consumenten, zoals mobiele telefoons en televisies. De nieuwe belastingen gaan in op 6 juli.

China gaat extra belasting heffen op Amerikaanse vliegtuigen, auto's en sojabonen. Ook die tarieven zijn vanaf 6 juli van kracht. De producten van beide landen vertegenwoordigen een waarde van 34 miljard dollar. Op een later tijdstip zullen er nog andere producten bijkomen en loopt de totale waarde op tot 50 miljard dollar.

Staal en aluminium

Ook de Europese Unie is van plan maatregelen te treffen tegen de VS. De 28 lidstaten van de EU hebben unaniem ingestemd met een plan om 2,8 miljard euro aan heffingen op te leggen vanwege de Amerikaanse heffingen op Europees staal en aluminium die begin deze maand van kracht werden.

Deskundigen maken zich zorgen over een escalatie van de handelsoorlog. Het IMF waarschuwde de Verenigde Staten gisteren nog dat een handelsoorlog alleen verliezers kent. Ook werkgeversorganisatie VNO-NCW maakt zich zorgen over de impact van een handelsoorlog op de Nederlandse economie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl