De moeder van het meisje in de rechtbank ANP

De vader van Sharleyne, het 8-jarige meisje dat dood werd gevonden onderaan een flat in Hoogeveen, eist een schadevergoeding van 100.000 euro van de moeder van het meisje. Dat zei de advocaat van Victor Remouchamps, de vader van het meisje, aan het begin van de derde zittingsdag. De moeder, Hélène J., wordt verdacht van moord dan wel doodslag.

De vader zegt dat hij een posttraumatische stressstoornis heeft opgelopen door de confrontatie met het lichaam van Sharleyne in het mortuarium. Ook wil hij gecompenseerd worden voor de moeite die hij heeft gedaan om de zaak voor de rechter te krijgen.

Leven verwoest

Het was een emotionele zitting, zegt RTV Drenthe-verslaggever Annemiek Meijer. "Een van de rechters haalde een e-mail aan die de vader van Sharleyne een maand voor haar dood stuurde aan de hulpverlening. In die mail schreef Remouchamps dat als Sharleyne haar houding ten opzichte van hem niet zou veranderen, dat zij dan niet meer welkom bij hem was en dat ze zijn leven verwoestte. Daarop reageerde de moeder van Sharleyne, de verdachte in de zaak, erg emotioneel."

Volgens Remouchamps was die mail een noodkreet om hulp, omdat hij geen voet aan de grond kreeg bij de hulpverlening, zegt Meijer.

Het meisje kwam in de nacht van 7 op 8 juni 2015 om het leven na een val van de tiende verdieping van de flat waar zij met haar moeder woonde. Haar moeder werd aangehouden, maar kwam snel weer vrij omdat volgens het OM niet kon worden vastgesteld of het meisje van de flat was gevallen, gesprongen of gegooid.

Na een nieuw onderzoek, dat via Remouchamps bij de rechter was afgedwongen, werd haar moeder Hélène J. vorig jaar opnieuw opgepakt. Woensdag verklaarde ze voor de rechter dat ze niet weet hoe haar dochter om het leven is gekomen.

Na de dood van zijn dochter Sharleyne wilde Victor maar één ding: gerechtigheid

Over de moeder kwamen de jaren voor de dood van Sharleyne meldingen binnen over drankmisbruik, verwaarlozing en huiselijk geweld. Het gezin had daarom de aandacht van hulpverleners.

De ouders van Sharleyne waren sinds 2011 uit elkaar, maar woonden nog wel enige tijd in hetzelfde huis. In die periode wees een dna-test uit dat Remouchamps niet de biologische vader is van Sharleyne. Het meisje hield wel zijn achternaam.

STER reclame