Knuffels bij de flat waar Sharleyne in 2015 naar beneden viel
NOS NieuwsAangepast

Moeder ruim twee jaar na dood Sharleyne (8) opnieuw opgepakt

De politie heeft op last van het Openbaar Ministerie de moeder van de in 2015 omgekomen Sharleyne uit Hoogeveen gisteren aangehouden. De vrouw (37) wordt verdacht van moord dan wel doodslag.

De 8-jarige Sharleyne Remouchamps viel in de nacht van 7 op 8 juni 2015 van de tiende verdieping van de flat waar zij met haar moeder woonde.

Verdacht

De moeder werd ook toen al aangehouden, omdat ze zich verdacht gedroeg, maar het OM kwam na drie dagen tot de conclusie dat niet kon worden vastgesteld of het meisje van de flat was gevallen, gesprongen of gegooid.

Het OM liet onder meer het lichaam van het overleden meisje onderzoeken, maar daaruit kwam naar voren dat zij alleen door de val veroorzaakt letsel had. Ook bleef onduidelijk wat er die nacht precies was gebeurd, omdat de moeder zweeg. Het OM noemde de afloop van de zaak "frustrerend".

Het OM heeft nu nieuwe aanwijzingen dat de moeder voor haar dood verantwoordelijk was. Die komen voort uit nieuw onderzoek dat door de vader via de rechter is afgedwongen.

Het OM wil graag dat de moeder nu vast blijft zitten tot de behandeling van de zaak. De verwachting is dat de eerste zitting in januari zal zijn.

Hulp

De ouders van Sharleyne waren sinds 2011 uit elkaar. Over de moeder kwamen al jaren meldingen binnen over drankmisbruik, verwaarlozing en huiselijk geweld. Het gezin had daarom de aandacht van hulpverleners.

De inspecties Jeugdzorg, Gezondheidszorg en Veiligheid en Justitie concludeerden na Sharleyne's dood dat de hulpverlening te veel op de ouders gericht was geweest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl