Persbureaumeter
NOS Nieuws

Moeder van gevallen meisje Hoogeveen niet vervolgd

De moeder van het meisje dat in juni van een flat in Hoogeveen viel en overleed wordt niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie heeft onderzoek gedaan en komt tot de conclusie dat er geen concrete aanwijzingen zijn dat de moeder het meisje wilde doden. De moeder werd al vrijgelaten.

Het OM liet onder meer het lichaam van het overleden meisje onderzoeken door het Nederlands Forensisch Instituut. Daaruit blijkt dat zij door de val om het leven is gekomen en dat ze geen ander letsel had. Uit verder onderzoek is volgens het OM ook niet te achterhalen wat er die nacht precies gebeurd is.

Het meisje van 8 jaar viel in de nacht van 7 op 8 juni van de negende verdieping van de flat naar beneden. Ze overleed ter plekke. De 35-jarige moeder werd gearresteerd. Het gezin was bekend bij hulpverleningsinstanties.

Frustrerend

Het OM noemt de afloop van de zaak bij RTV Drenthe 'frustrerend'. "Eigenlijk weten we niks", zegt persofficier Pieter van Rest. Hij vindt het voor iedereen onbevredigend, vooral voor de nabestaanden onder wie de vader van het overleden meisje.

"Die wil weten wat er precies is gebeurd en hoe dat heeft kunnen gebeuren", zegt Van Rest. "We kunnen helaas geen antwoord geven op die vragen. Dat betekent dat we er een punt achter moeten zetten."

Het OM sluit niet uit dat de zaak in de toekomst wordt heropend, als iemand alsnog kan vertellen wat er die nacht gebeurd is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl