Sharleyne VARA/Zembla

Het Openbaar Ministerie moet de moeder van Sharleyne vervolgen voor betrokkenheid bij de dood van haar kind. Dat heeft het gerechtshof in Leeuwarden bepaald, meldt Liesbeth Poortman. Zij is de advocaat van de vader van het meisje.

De 8-jarige Sharleyne viel in de nacht van 7 op 8 juni 2015 van de flat waar zij met haar moeder woonde. De moeder werd opgepakt en heeft na de dood van het meisje drie dagen vastgezeten.

Door de uitspraak van het hof is Sharleynes moeder nu opnieuw verdachte in de zaak, schrijft RTV Drenthe

Te weinig bewijs

Het Openbaar Ministerie kwam na onderzoek tot de conclusie dat er geen bewijs was tegen de moeder. Het zou niet vast te stellen zijn of Sharleyne van de flat is gevallen, gesprongen of gegooid. 

De vader van het meisje, Victor Remouchamps, was het hier niet mee eens en schakelde meerdere deskundigen in om aan te tonen dat politie en justitie te weinig hebben gedaan om te achterhalen wat er met zijn dochter is gebeurd. 

Het hof in Leeuwarden is het eens met de vader en vindt dat er voldoende aanleiding is om de moeder strafrechtelijk te vervolgen. Getuigenverklaringen, haar zwijgen bij de politie over de bewuste nacht, dat zij alleen was met haar dochter en de bevindingen van deskundigen hebben het hof overtuigd, zegt advocaat Poortman.

STER reclame