De broer van kroongetuige Nabil B. werd doodgeschoten
NOS NieuwsAangepast

Kroongetuige liquidaties bang voor veiligheid familie, na moord op broer

Nabil B., de kroongetuige in de zaak van de bloedige drugsoorlog en liquidaties in Amsterdam en Utrecht, overweegt te stoppen. Zijn advocaten zeiden vandaag op een zitting dat zijn familieleden beter moeten worden beschermd, anders trekt B. zich mogelijk terug.

In maart werd de familie van Nabil B. door zwaarbewapende agenten uit huis gehaald en naar een ander adres gebracht. Maar de kroongetuige vindt dat zijn familie nog beter beschermd moet worden.

De broer van B., Reduan, werd vermoord nadat bekend was geworden dat B. justitie helpt in de zaak.

Vrees

"De risico's van deze zaak zijn er tot op de dag van vandaag. Er bestaat grote vrees dat de wraak en de wens bij de opdrachtgever(s) om deze en mogelijk andere kroongetuigen af te schrikken, nog niet is geëindigd na de moord op Reduan", zeiden de advocaten vandaag.

Als Nabil B. als kroongetuige doorgaat, riskeert hij volgens zijn advocaten nog meer pijn voor zijn naasten. Maar als hij zich terugtrekt, dan bestaat de kans dat de moordenaar van zijn broer lichter of niet gestraft wordt. "Het is een ongelooflijk moeilijk dilemma voor onze cliënt. Hij worstelt ermee."

De advocaten hebben minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid opgeroepen om snel extra middelen voor de beveiliging en begeleiding van de familie van B. vrij te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl