Vreugde bij Celeste Plak
NOS SportAangepast

Sensationele overwinning volleybalsters op Servië

De Nederlandse volleybalsters hebben op sensationele wijze een flinke stap gezet richting de finaleronde van de Nations League. In de voorlaatste voorronde won de ploeg van Jamie Morrison in Rotterdam na een dramatisch begin in vijf sets (15-25,19-25, 29-27, 25-17 en 20-18) van Europees kampioen Servië. Op het zesde matchpunt sloeg Oranje toe.

Nederland startte slecht aan het duel met de nummer twee van de laatste Olympische Spelen. Er lukte aan Oranje-kant helemaal niets en Servië trok in een mum van tijd de eerste twee sets naar zich toe. In de derde set bleef Oranje bij en kantelde het duel. De passing liep bij Oranje, het blok functioneerde en de aanval was doeltreffender.

Spannende derde set

Na de winst met 29-27, waarbij Oranje drie matchpunten van Servië wegpoetste, was de Nederlandse ploeg in de vierde set oppermachtig: 25-17. Invalster Juliet lohuis maakte in die fase indruk met haar opslag. "De serve was inderdaad belangrijk op dat moment. Zijn kregen de pass niet meer aan het net, waardoor de wedstrijd kantelde."

In de beslissende vijfde set leek niets een zege van Oranje in de weg te staan. Nederland liep uit naar 9-5, maar zag Servië toch weer langszij komen. De ontknoping die volgde was bloedstollend. Matchpunten waren er om en om, maar pas bij 20-18 viel de beslissing in Nederlands voordeel.

Volgende week staat de laatste voorronde op het programma. Nederland treft dan concurrent Turkije, China en Duitsland. De eerste vijf landen en China plaatsen zich voor de finaleronde. Nederland staat momenteel vijfde, met evenveel zeges als nummer drie en vier, respectievelijk Turkije en Servië.

"Ik ben blij dat we Servië eindelijk een keer gepakt hebben", zei Yvon Beliën, in de slotfase een van de uitblinksters aan Nederlandse zijde. "Aanvankelijk lukte er helemaal niets aan onze kant", gaf bondscoach Morrison toe. "Vanaf de derde set hebben we ons geweldig hersteld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl