Juliet Lohuis en Femke Stoltenborg in de blokkering namens Oranje
NOS SportAangepast

Volleybalsters probleemloos langs Dominicaanse horde

De Nederlandse volleybalsters zijn week vier van de Nations League begonnen met een overtuigende zege op de Dominicaanse Republiek. In Rotterdam werd met 3-0 gewonnen: 25-22, 25-21, 25-18.

Oranje staat nu in de groep van zestien landen op acht overwinningen en slechts twee nederlagen. Een plaats in de finale, waar naast het organiserende China de topvijf aan mee mag doen, lonkt nadrukkelijk.

Doordrukken

De Dominicaanse vrouwen, die nog maar twee zeges hadden geboekt in de Nations League, wisten in de eerste twee sets aanvankelijk goed gelijke tred te houden, maar konden niet voorkomen dat Nederland (spelverdeelster Femke Stoltenborg, Yvon Beliën, Maret Balkestein, Lonneke Slöetjes, Celeste Plak, Juliet Lohuis en libero Myrthe Schoot) telkens in de slotfase kon doordrukken.

Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Oranje meer vat op de aanvallen van de Dominicaanse ploeg, die zwaar leunde op de inbreng van Brayelin Martinez (negentien punten). In de derde set nam Nederland snel afstand en kwam het niet meer in de problemen.

Aan Nederlandse zijde was Slöetjes topscoorster met achttien punten. Beliën en Plak namen ieder tien punten voor hun rekening.

Woensdagavond speelt Nederland tegen de Europese rivaal Italië en donderdag volgt een treffen met het sterke Servië.

Volleybalvrouwen klaar voor Nations League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl