Teleurstelling bij Oranje na de nederlaag tegen Brazilië
NOS SportAangepast

Volleybalsters buigen voor Brazilië na prachtig gevecht

De Nederlandse volleybalsters zijn in de Nations League tegen hun tweede nederlaag aangelopen. In Apeldoorn maakte de ploeg van bondscoach Jamie Morrison er een prachtig gevecht van tegen Brazilië. Oranje maakte meer punten (94 om 89), maar verloor wel met 1-3 (23-25, 24-26, 25-13, 22-25).

Brazilië won twee keer olympisch goud (2008 en 2012), won 10 van de 23 edities van de World Grand Prix (de voorloper van de Nations League) en zegevierde in 61 van de 64 eerdere duels met Oranje.

Dit keer waren de nummers vier en acht van de wereld zeker aan elkaar gewaagd, maar was Brazilië - op de derde set na - op de belangrijke punten iets doortastender.

Vreugde bij Brazilië na een punt tegen Nederland

Oranje nam in de eerste set brutaal een 12-7 voorsprong, maar verloor daarna zeven punten op rij. Aan het eind van de set werden drie setpoints weggewerkt, waarna Brazilië het vierde benutte: 25-23.

Ook in de tweede set sloeg Nederland een gaatje (10-6), maar weer werd de marge meteen weer weggegeven. En weer drukte Brazilië aan het eind van de set door: 26-24.

In de derde set kwam Oranje opnieuw op 10-6, maar nu wist Brazilië niet terug te komen. Alles viel goed bij Oranje, dat de set met maar liefst 25-13 won. In de vierde set was Brazilië weer bij de les en sloeg het een gaatje van drie punten. Oranje knokte zich nog van 18-21 naar 20-21, maar moest toch capituleren.

Slöetjes: nuttige les, maar ben wel klaar met die nuttige lessen

Lonneke Slöetjes gaf na afloop toe "een beetje moedeloos" te zijn na de nederlaag. "Het is balen. We worden niet weggespeeld, dat is wel goed. Maar het is zonde dat we het op kleine punten toch laten liggen."

"Of het een nuttige les is? Dat wel, maar ik ben wel klaar met die eeuwige nuttige lessen", aldus Slöetjes. "Ik wil gewoon echt een keer dit soort teams verslaan."

Oranje steeds dichter bij wereldtop, maar Brazilië is nog te sterk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl