De volleybalsters van Oranje vieren een gewonnen punt tegen Polen in de Nations League
NOS SportAangepast

Volleybalsters voor eigen publiek eenvoudig langs Polen

De Nederlandse volleybalsters hebben in de Nations League hun eerste duel op Nederlandse bodem gewonnen. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison was in Apeldoorn met 25-22, 25-22, 27-25 Polen de baas.

Oranje (achtste op de wereldranglijst) had zijn laatste zes ontmoetingen met Polen (22ste) gewonnen. En ook nu ging het van een leien dakje. Nederland nam in alle drie de sets direct een voorsprong, al spartelden de Poolsen later in de set steeds weer even tegen.

Aan de hand van Yvon Beliën (12 punten) en Lonneke Slöetjes (15 punten) toonde Oranje zich echter uiterst koelbloedig en werd de zesde zege in zeven wedstrijden binnengesleept. Alleen de Verenigde Staten bleken te sterk.

Lonneke Sloëtjes smasht de bal langs het Poolse blok

Zes topduels in Nederland

Woensdag vervolgt Oranje het toernooi in Apeldoorn tegen Zuid-Korea, dat vandaag met 3-1 verloor van Brazilië. Donderdag wacht Brazilië, de laatste winnaar van de World Grand Prix.

Volleyball Nations League aangekomen in Nederland

Volgende week dinsdag, woensdag en donderdag speelt Nederland in Rotterdam tegen de Dominicaanse Republiek, Italië en Europees kampioen Servië.

Op 12, 13 en 14 juni sluit de ploeg van bondscoach Jamie Morrison de poulefase van de Nations League af in Stuttgart met wedstrijden tegen Turkije, China en Duitsland.

De fans in Apeldoorn zorgden voor een verhitte sfeer in het duel tussen Nederland en Polen

Hoofddoel(en)

Na zeven speelrondes blijft Nederland in ieder geval staan bij de beste vijf landen in de Nations League. Van de zestien ploegen mogen de bovenste vijf met gastland China deelnemen aan de Final Six, die van 27 juni tot 1 juli in Nanjing worden gespeeld.

Het hoofddoel dit jaar is het WK in september in Japan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl