Teleurstelling bij Celeste Plak
NOS SportAangepast

Pijnlijk verlies volleybalsters tegen Italië

De Nederlandse volleybalsters hebben in hun jacht op een finaleplaats in de Nations League een pijnlijke nederlaag geleden. Oranje kwam in Rotterdam tegen een jonge Italiaanse ploeg op een 2-1 voorsprong, maar zakte daarna ver weg en verloor met 2-3 (25-18, 23-25, 25-19, 15-25, 8-15).

Nederland had Italië in de World Grand Prix van 2016 (3-1), op de Olympische Spelen van 2016 (3-0) en op het EK van 2017 (3-0) nog overtuigend verslagen.

Nu moest de ploeg van coach Jamie Morrison vol aan de bak tegen de Azzurri, die de Nations League waren begonnen met vier nederlagen, maar daarna op stoom kwamen. Dinsdag was Italië nog Servië, verliezend olympisch finalist van Rio de Janeiro, met 3-2 de baas.

"We waren te wisselvallig", vond Maret Balkestein-Grothues na afloop van de wedstrijd. "De eerste en derde set domineerden we echt, maar in de vierde komen zij terug in de wedstrijd. We hadden geen antwoord op hun servicedruk en maakten te veel fouten."

Beste vijf

Nederland staat nu met acht overwinningen en drie nederlagen in de Nations League nog wel bij de beste vijf landen die samen met gastland China om de titel gaan strijden. Maar de volleybalsters moeten nog wel aan de bak: donderdag volgt in Rotterdam een duel met Servië.

"Dit is even balen, maar morgen gaan we er weer vol in. We hebben drie wedstrijden verloren en het staat allemaal heel dicht bij elkaar, dus nu moeten we zorgen dat we na elke wedstrijd winnend het veld afgaan", aldus Balkestein-Grothues.

Volgende week zijn in Stuttgart Turkije, wereldkampioen China en Duitsland de laatste tegenstanders in de Nations League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl