NOS VoetbalAangepast

Ajax vernoemt talentenprijs naar Nouri

De jaarlijkse prijs voor Ajax-talent van de toekomst heet voortaan Abdelhak Nouri Trofee. In het bijzijn van vader Mohamed en broer Abderrahim van Nouri kreeg talent Ryan Gravenberch de trofee uit handen van Donny van de Beek, die de prijs in 2015 won.

"De prijs voor talent van de toekomst is een prachtig gebaar en een mooie prijs, we zijn dankbaar dat deze prijs de naam van Abdelhak draagt", aldus Abderrahim Nouri in een reactie tegen de NOS. "Het is tegelijkertijd ook heel moeilijk voor ons als familie. Dit was namelijk de plek waar Abdelhak met veel plezier, passie en toewijding vele jaren heeft doorgebracht."

'Motivatie voor jonge spelers'

"Abdelhak heeft vele individuele prijzen gewonnen", zegt zijn broer. "Dat was voor hem altijd een motivatie om nog harder te werken en nog beter zijn best te doen. Hopelijk zal dit voor jonge spelers net zo'n motivatie zijn om het beste uit henzelf te halen."

Abdelhak Nouri in april 2016 als speler van Jong Ajax op De Toekomst

De vernoeming komt drie dagen na de stap van de familie naar de arbitragecommissie van de KNVB, maar was al langer gepland door Ajax. Volgens advocaat John Beer van de familie staat de vernoeming van de talentenprijs los van de arbitragezaak.

'Liefde, verbondenheid en samenzijn'

"Dit is alleen maar mooi en eervol", aldus Beer. "Het gaat hier om de waardering voor de grote voetballer en staat los van het juridische geschil."

Het beeld dat de 16-jarige middenvelder Gravenberch ontving, bestaat uit twee bronzen handen die een hartje uitbeelden, een handelsmerk van Nouri. "De trofee staat voor liefde, verbondenheid en samenzijn", zei algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl