NOS NieuwsAangepast

'Kim Kardashian belde om te zeggen dat ik vrijkwam'

Blij na vrijlating op voorspraak Kim Kardashian

Alice Marie Johnson kreeg van Kim Kardashian persoonlijk te horen dat ze gratie had gekregen van president Trump. Enkele uren later mocht ze al de gevangenis in Alabama verlaten waar ze twee decennia opgesloten was geweest. Ze werd opgevangen door familie en media.

"Ik wil president Donald John Trump bedanken. Dank, dank. Dank dat u me een tweede kans geeft en me herenigt met mijn familie."

De 63-jarige Johnson werd tijdens de lunch overvallen met het nieuws. "Ik was net gaan zitten toen mijn naam over de intercom klonk. Ik moest me melden voor een telefoontje. Ik had geen idee waarom. Toen hoorde ik de stem van Kim Kardashian en zij vertelde me wat er was, dat ik vrij was, dat ik naar mijn gezin kon."

Een vrouw die mij nog nooit heeft ontmoet heeft mijn verhaal omarmd en in haar hart gesloten.

Alice Marie Johnson over Kim Kardashian

Johnson werd midden jaren negentig veroordeeld voor een drugsmisdrijf. Ze had grote hoeveelheden cocaïne bezorgd voor een bende. Realityster Kardashian hoorde recentelijk van haar zaak en besloot zich in te zetten voor de overgrootoma. Eind mei bepleitte ze haar zaak in de Oval Office, enkele dagen later hakte Trump de knoop door.

"Ze is mijn engel", zei Johnson over Kardashian. "Een vrouw die mij nog nooit heeft ontmoet, heeft mijn verhaal omarmd en in haar hart gesloten. Wat een vrouw."

Johnson zei dat ze eerst van plan is bij te praten met haar familie. Daarna wil ze een baan zoeken. "Dit is een wonder. Dit is een van de mooiste dagen van mijn leven, ik heb nog nooit zoiets onverwachts meegemaakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl