Kim Kardashian op bezoek bij president Trump
NOS NieuwsAangepast

Trump verleent vrouw gratie na gesprek met Kim Kardashian

President Trump verleent de 63-jarige Alice Marie Johnson gratie. Vorige week bezocht realityster Kim Kardashian de Amerikaanse president om te pleiten voor vrijlating van Johnson, die ruim 20 jaar geleden werd veroordeeld tot levenslang vanwege een drugsmisdrijf.

Het Witte Huis laat weten dat de vrouw verantwoordelijkheid heeft genomen voor haar daden en dat ze de afgelopen 20 jaar een "modelgevangene" is geweest. Een paar uur na de verklaring van het Witte Huis werd duidelijk dat de vrouw de gevangenis heeft verlaten.

Kim Kardashian schrijft op Twitter "BESTE NIEUWS OOIT". Verder bedankt ze Trump, zijn schoonzoon Jared Kushner en iedereen die zijn medeleven heeft getoond.

Johnson werd in 1996 veroordeeld omdat ze voor drugsdealers grote hoeveelheden cocaïne bij klanten had bezorgd. Het was haar eerste veroordeling. President Obama wees een verzoek van haar advocaten om strafvermindering van de hand.

Kardashian kwam vorig jaar achter het bestaan van Johnson door een video op sociale media. Sindsdien betaalde ze de advocatenkosten voor de vrouw.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl