Kim Kardashian op bezoek bij president Trump
NOS NieuwsAangepast

Kim Kardashian wil dat Trump gratie verleent aan drugscrimineel

Realityster Kim Kardashian heeft president Trump bezocht in het Witte Huis om te pleiten voor de vrijlating van een 63-jarige vrouw die een levenslange celstraf uitzit.

Alice Marie Johnson zit al ruim 20 jaar vast vanwege een drugsmisdrijf. De vrouw werd in 1996 veroordeeld omdat ze voor drugsdealers grote hoeveelheden cocaïne bij klanten had bezorgd. Het was haar eerste veroordeling. In haar straf is opgenomen dat ze niet vervroegd kan vrijkomen. Oud-president Obama wees een verzoek van haar advocaten om strafvermindering van de hand.

Kardashian kwam oktober vorig jaar achter het bestaan van Johnson door een video op sociale media. Sindsdien betaalt ze de advocatenkosten voor Johnson.

"Ik vind dat ze een tweede kans verdient", zei de tv-ster eerder. "Ik zal er alles aan doen om haar vrij te krijgen." Na het bezoek schreef Trump op Twitter dat het een "goed gesprek" was. De president zei niet of hij van plan was Johnson gratie te verlenen.

Trump zei eerder dat hij drugsdealers harder wil aanpakken, en hij wekte de indruk dat sommigen de doodstraf zouden moeten krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl