NOS Voetbal Aangepast

Emmen in de wolken met promotie, ook al is er niks te drinken

Pro Shots

Voor het eerst in de historie promoveert FC Emmen naar de eredivisie. Toch moest aanvaller Anco Jansen na de 3-1 overwinning op Sparta Rotterdam even boos worden. "We wilden wat drinken, maar er was helemaal niks."

"We zijn een iets kleinere club en iedereen stond te kijken van: mooi, we zijn gepromoveerd', ging hij verder. "We zaten aan de Aquarius. Maar goed, kleinigheidje. Iedereen is door het dolle heen."

Emmen-speler Jansen boos na promotie: 'Er was niks te drinken!"

"Dit was niet direct de doelstelling aan het begin van het seizoen", glunderde verdediger Jeroen Veldmate. "Het is een fantastische middag voor Emmen en heel Drenthe."

Trainer Lukkien kan geluk niet op

Ook trainer Dick Lukkien kon zijn geluk niet op. "Het was een enorme ontlading. Na de 2-1 wist ik het eigenlijk wel zeker en na de rode kaart van Sparta helemaal. De enorme ontlading met het uitvak. Dat was fenomenaal. Hier moeten we van genieten."

Emmen promoveert: 'Hier droom je van als beginnend trainer'

Lukkien rekent erop dat het publiek volgend jaar massaal naar Emmen komt. "Ik verwacht wel dat het stadion elke twee weken vol zal zitten."

Dankzij een zevende plaats in de competitie plaatste FC Emmen zich voor het vierde jaar op rij voor de play-offs. "Er begon wat te groeien", vervolgde Veldmate zijn verhaal. Emmen versloeg op weg naar de wedstrijd tegen Sparta NEC. "En dan komt het geloof ook."

Huldiging op Raadhuisplein

Zodoende promoveert Emmen voor het eerst in zijn bestaan naar de eredivisie. In 1990 liep de club op een doelpunt na promotie mis. Toen was de huidige directeur, Ben Haverkort, nog speler van de club.

"Ik heb er zelf 28 jaar op moeten wachten", zei hij. "Vanavond is de huldiging op het Raadhuisplein in Emmen."

Emmen-directeur Haverkort: wacht al 28 jaar op promotie

STER reclame