Pro shots
NOS VoetbalAangepast

Historische promotie Emmen, doek valt voor Sparta

FC Emmen heeft voor het eerst in de clubgeschiedenis promotie naar de eredivisie afgedwongen. Na de 0-0 in Emmen werd Sparta op Het Kasteel met 3-1 verslagen.

Sparta degradeert hierdoor na twee jaar op het hoogste niveau te hebben gespeeld naar de Jupiler League. FC Emmen is de eerste Drentse voetbalclub die in de eredivisie zal uitkomen.

Nerveuze beginfase

In een nerveuze beginfase had Sparta het betere van het spel. Toch creëerde de ploeg van Dick Advocaat weinig kansen. Na een klein half uur brak Stijn Spierings de ban. Met een knappe passeeractie kon de aanvaller de bal diagonaal langs doelman Dennis Telgenkamp schieten.

Emmen kroop na de goal wat meer uit zijn schulp. De eerste de beste kans voor de ploeg van Dick Lukkien was meteen raak. Na een fraaie aanval kon Michael Chacon in vrijstaande positie binnenschieten: 1-1.

Pro shots
FC Emmen-speler Michael Chacon viert zijn doelpunt met zijn ploeggenoten

Na rust ging Sparta op zoek naar een doelpunt. Na het neerhalen van Sparta-spits Fred Friday in het zestienmetergebied schreeuwden de Rotterdammers om een strafschop, maar scheidsrechter Dennis Higler besloot na het bekijken van de videobeelden geen penalty toe te kennen.

Emmen loopt uit

Emmen creëerde onderwijl steeds meer kansen en kwam op voorsprong dankzij een afstandsschot van Anco Jansen. Sparta-coach Dick Advocaat probeerde met een aantal wissels nog iets te forceren voor de Rotterdammers, maar het was wederom Emmen dat wist te scoren. Alexander Bannink bezorgde de fans van Emmen een nog groter feest.

Vlak voor tijd kreeg Sparta-verdediger Kenneth Dougal nog een rode kaart na een grove overtreding.

  • Pro shots
    Een fan van Sparta treurt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl