Pro Shots
NOS VoetbalAangepast

Lijnders na half jaar alweer op straat gezet door NEC

Pepijn Lijnders is na een half jaar alweer weg als trainer van NEC. Onder zijn leiding slaagde de Nijmeegse club er niet in terug te keren naar de eredivisie: afgelopen zondag werd in de play-offs verloren van FC Emmen.

Tijdens de evaluatie van het seizoen bleek er geen basis meer voor verdere samenwerking. "We zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat de verwachtingen van de toekomst te ver uit elkaar liggen", aldus technisch directeur Remco Oversier.

Grote belofte van Liverpool

Er werden grootse plannen gesmeed toen Lijnders afgelopen winter als belofte overkwam van Liverpool, waar hij assistent-trainer was van Jürgen Klopp. Zijn eerste baan als hoofdcoach liep echter niet zoals verwacht.

"Ik had met veel drive door willen bouwen, een nieuw echt NEC-team willen vormen, maar ik voel dat het beter is om weg te stappen en de deur te openen voor een nieuwe trainer/coach die het volledige vertrouwen geniet", aldus Lijnders, die nog een contract voor een jaar had.

NEC overtuigde niet onder Lijnders, maar streed wel tot de laatste dag van de Jupiler League om het kampioenschap en promotie en bleef onder zijn leiding ongeslagen in de Goffert.

"Het werd uiteindelijk een gevecht tegen onszelf in plaats van een gezamenlijk gevecht tegen alles en iedereen. Mijn spelers hebben hun rug vaak moeten rechten, veel over zich heen gekregen, maar als groep karakter getoond. Ik ben trots op elke dag die ik samen met hun voor NEC mocht werken", besluit Lijnders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl