NEC is veroordeeld tot nog een jaar Jupiler League

FC Emmen veroordeelt NEC tot nog een jaar Jupiler League

Zou het dan toch...? Een droomstart gaf NEC hoop in het nacompetitietreffen met FC Emmen. Uiteindelijk bleek het wegpoetsen van de 4-0 nederlaag uit de eerste wedstrijd toch te veel van het goede: 4-1.

Na tien minuten had in het Goffertstadion al twee keer een vreugde-explosie plaatsgevonden, tweemaal met Anass Achahbar als aanstichter. De snelle goals van de aanvaller waren precies wat NEC nodig had in zijn streven alsnog de finale van de play-offs te bereiken.

De net zo snelle aansluitingstreffer van Alexander Bannink was dat bepaald niet. De 2-1 van de Emmen-middenvelder betekende dat NEC vier keer moest scoren om uitzicht te houden op de eredivisie.

Pepijn Lijnders

De ploeg van de geplaagde Pepijn Lijnders kwam tot de helft van dat aantal. Drie minuten voor rust werkte Frank Sturing binnen voor de 3-1, in blessuretijd van de eerste helft maakte Ole ter Haar Romeny er 4-1 van.

Na rust kwam daar echter niets meer bij, waardoor NEC zich moet gaan opmaken voor nog een jaar Jupiler League. Een forse teleurstelling voor de club die halverwege het seizoen nog de minste verliespunten had.

FC Emmen mag blijven dromen van de eredivisie, nooit in zijn 32 seizoenen betaald voetbal acteerde de club op dat niveau.