Spelers van NEC treuren na de 3-0

Ellende houdt aan voor NEC na grote nederlaag bij Emmen

Halverwege het seizoen had NEC in de Jupiler League de beste papieren voor directe promotie naar de eredivisie. Met de nieuwe trainer Pepijn Lijnders moest het karwei in de tweede helft van de competitie worden afgemaakt. Maar de missie mislukte jammerlijk: Jong Ajax werd kampioen, Fortuna Sittard eindigde als tweede en promoveerde.

Ook de herkansing, promotie via de play-offs, lijkt nu een moeilijk verhaal te worden. De eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs werd met 4-0 verloren bij FC Emmen.

Emmen juicht

Spectaculaire start

Het duel kende een spectaculaire start met twee doelpunten in acht minuten: de centrale verdedigers Jeroen Veldmate en Nick Bakker kopten allebei raak uit een corner: 2-0.

Nog voor rust maakte Youri Loen er 3-0 van: zijn vrije trap werd door de muur van richting veranderd. NEC wist maar niet gevaarlijk te worden (nul schoten op doel) en incasseerde pal voor tijd ook nog de 4-0 van Glenn Bijl.

De Emmenaren, die nog nooit in de eredivisie speelden, moeten zondag naar Nijmegen voor de return.