1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
NOS VoetbalAangepast

Lijnders kiest NEC voor eerste klus als hoofdcoach

NEC heeft Pepijn Lijnders aangesteld als nieuwe coach. Hij komt over van Liverpool en volgt Adrie Bogers op. Laatstgenoemde wordt assistent van Lijnders.

De 34-jarige Lijnders wordt bij NEC voor het eerst hoofdtrainer. Hij was eerder actief als jeugdtrainer bij PSV, werkte zeven seizoenen in de jeugdopleiding van FC Porto en de afgelopen drieënhalf jaar was hij werkzaam voor Liverpool, waarvan de laatste jaren als assistent van Jürgen Klopp bij het eerste elftal.

NEC-fan in Liverpool

Klopp betreurt het vertrek van Lijnders, maar gunt hem de overstap. "Er zal geen grotere NEC-fan in Liverpool zijn dan ik", aldus Klopp. "Ik weet dat dit de start is van een lange reis voor Pepijn, een die ongetwijfeld een succes wordt."

Met Lijnders kiest NEC voor een trainer van de nieuwe generatie, ook wel 'laptoptrainers' genoemd. "Het zegt veel over deze club dat ze heel bewust voor mij gekozen hebben", zegt hij op de NEC-site. "Ik identificeer me met hun ambitie en plannen, ik geloof in ontwikkeling van team en spelers én in toegewijde training. De enige manier om verder te komen is meer en beter."

Afgelopen zomer trok NEC Bogers aan als assistent, maar omdat de zoektocht naar een nieuwe trainer niet slaagde, werd Bogers daarna aangesteld als hoofdtrainer. Hij leidde de club naar de tweede plaats in de Jupiler League, met halverwege één punt minder en één wedstrijd minder gespeeld dan koploper Fortuna Sittard.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl