Liverpool FC
NOS VoetbalAangepast

Klopp voorspelt Lijnders 'grote toekomst'

Pepijn Lijnders mag dan voor het grote publiek nog een relatief onbekende naam zijn, voor Liverpool-trainer Jürgen Klopp staat vast dat zijn Nederlandse assistent een toekomst wacht als hoofdtrainer in het topvoetbal. Op de website van Liverpool spreekt de Duitser lovend over de inbreng van Lijnders bij Liverpool.

Dat de 34-jarige Limburger op zeker moment zelf hoofdtrainer zal, lijdt voor Klopp geen twijfel. "Maar wat mij echt bevalt, is dat hij denkt 'oké, het is daar nog niet het goede moment voor'. Uitgerekend nu er een tijd is aangebroken dat er veel jonge trainers doorbreken en rondlopen". Het is een lange weg en hij kan nog steeds veel informatie van ons krijgen", zegt de Duitser.

Klopp is met name te spreken over de manier waarop Lijnders zich over jonge spelers ontfermt en het voor hen opneemt. "Hij blijft maar over ze praten."

Interessant leven

"Ik ben heel blij dat de club, voordat ik hier kwam, had besloten dat Pepijn moest blijven. Ik had geen idee wie hij was, waar hij vandaan kwam. Maar hij heeft al een interessant leven gehad. Hij is een fantastisch mens en een nog betere trainer voor de toekomst."

Lijnders zit sinds 2014 bij Liverpool. Hij begon bij de jeugd, maar maakte al na een jaar als ontwikkelingscoach de overstap naar de hoofdmacht. Van 2007 tot 2014 was hij bij FC Porto actief als techniektrainer.

Pro Shots
Georginio Wijnaldum met trainer Jürgen Klopp na zijn treffer tegen Manchester City.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl