Pepijn Lijnders is toegevoegd aan de technische staf van Liverpool.
NOS Voetbal

Lijnders nieuwe 'bruggenbouwer' bij Liverpool

Een prachtige kans, die hij met beide handen zal aangrijpen. Liverpool-trainer Brendan Rodgers is er zeker van dat Pepijn Lijnders van toegevoegde waarde is bij de begeleiding van de selectie van de Engelse topclub. Zo liet Rodgers zich tenminste uit op de website van de roemrijke Engelse club.

Lijnders trainde afgelopen seizoen de B1 van 'de Reds' en maakt nu dus de sprong naar het eerste elftal. Hij moet als bruggenbouwer gaan fungeren. Lijnders (32) is de ontwikkelingscoach binnen de technische staf. "Met als belangrijkste taken het assisteren van Brendan Rodgers en het individueel begeleiden van jonge spelers", zegt hij over zijn nieuwe functie.

Er komt meer bij kijken dan alleen talent

"Ik geloof dat jeugdspelers tot hun zestiende aan hun talent genoeg hebben, daarna komt er veel meer bij kijken. Onze taak is om te zorgen dat ze het karakter krijgen om te slagen in het eerste elftal", zegt Lijnders.

"We hebben meerdere spelers die die stap kunnen maken, maar daarvoor hebben ze wel goede begeleiding nodig. Ik zal daarvoor extra sessies met de jongere spelers leiden.”

Eerder bij PSV en Porto

Lijnders is op jonge leeftijd het trainersvak ingerold. Bij PSV was hij techniektrainer van de jeugd en coach van de D1, toen hij door FC Porto werd aangetrokken.

Lijnders was toen pas 24. “Bij Porto ging ik ook als jeugdcoach aan de slag met individuele spelers en ben ik driemaal toegevoegd aan de technische staf van het eerste elftal, waar ik met jonge talenten werkte. Maar ik was vooral in de jeugdopleiding actief.”

Vorig jaar maakte Lijnders de overstap naar Liverpool. “Na zeven jaar bij Porto vond ik Liverpool een mooie uitdaging. Ik trainde daar dit jaar de B1, toen Rodgers eind vorig seizoen zijn staf vernieuwde. Daarin had hij dus een mooie plek voor mij ingeruimd.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl